Du er her: Forsiden > Citroën C4 Cactus Rip Curl: nyt friluftslivet 100%

Citroën C4 Cactus Rip Curl: nyt friluftslivet 100%

  22.02.2016 Kl.16:17  
Av Bjørn Aasen

Under bilutstillingen i Genève viser Citroën friske takter med spesialutgaven C4 Cactus Rip Curl. Utgaven er utviklet i samarbeid med Rip Curl, en sterk merkevare innen surfing som har fokus på design og teknologi, akkurat som Citroën. Resultatet er en frihetssøkende og morsom crossover. Og med Grip Control er den enda bedre tilpasset for utendørsaktiviteter.

 Citroën utvider sitt produktutvalg med denne spesialutgaven av C4 Cactus. Rip Curl er en referanse innen surfing, og har vært på markedet siden 1969. Selskapet ble etablert i Torquay i Australia, kun noen timers kjøring fra det mytiske surfestedet med navnet Cactus Bay – treffende nok! Om det hele startet med surfing, har utvalget fra Rip Curl utvidet seg og merket tilbyr også klær og utstyr for vinteraktiviteter. C4 Cactus er tilpasset en aktiv og leken livsstil, dette understrekes ytterligere gjennom samarbeidet med Rip Curl.

Citroën og Rip Curl har felles verdier som innovasjon og kreativitet, og deler også lysten til å dra ut på eventyr – hvor som helst og når som helst! Rip Curl kaller dette «The Search» – det være seg søken etter den perfekte bølgen, den ultimate fjelltinden, den beste skibakken. Et samarbeid mellom de to merkene er derfor naturlig, og introduksjonen av Grip Control på C4 Cactus-serien en naturlig forlengelse av det.

Grip Control – bedre fremkommelighet på vanskelige underlag

Med Citroën C4 Cactus Rip Curl introduseres Grip Control på de største motorene i C4 Cactus-utvalget, bensinmotoren PureTech 110 og dieselmotoren BlueHDi 100, begge med manuelt gir. Grip control-systemet har en avansert anti-sklifunksjon innebygget i ESP-computeren. 5 innstillinger for ulike typer underlag er tilgjengelige:

- STANDARD: for å kjøre langs solfylte kystveier, svinger i fjellandskapet, lange motorveistrekninger eller trendy storbyavenyer... Denne innstillingen er for vanlig veiforhold uten spesiell fare for glatte veier. Grip Control-systemet tilpasser seg automatisk underlaget.

- SAND: for å komme så nært de fantastiske surfestedene som mulig... Denne innstillingen gjør det enklere å føre bilen på løse underlag og begrenser risikoen for å kjøre seg fast i sanden. Innstillingen er virksom i hastigheter opptil 120 km/t, over det slår den seg automatisk over til Standard.

- OFF-ROAD: for å kunne kjøre uten bekymring på alle former for glatte underlag (gjørme, vått gress, grusveier mm)...I denne innstillingen overføres maksimalt moment til hjulet med mest grep. Innstillingen er operasjonell opptil 80 km/t, over det slår den seg automatisk over til Standard.

- SNØ: for å kommer til de vakreste skidestinasjonene...I denne innstillingen tilpasses hvert av fremdriftshjulene til hvorledes veigrepet er. Så fort bilen når en hastighet på 50 km/t, går systemet automatisk tilbake til Standard.

- ESP OFF: deaktiverer ESP (operasjonell opp til 50 km/t).

Moderne, funksjonell design

Utgaven Citroën C4 Cactus Rip Curl er moderne og den reflekterer surfeuniverset. Utseendet skiller seg ut, både utvendig og innvendig. Speilhus og takbøyler er i hvitt, i tillegg er det hvit dekor med geometrisk mønster og Rip Curl-logoen ved A- og C-stolpen. Den aluminiumsgrå skliplaten under bilen forsterker terreng-looken. Sort er standardfarge på Airbump ®, men de kan også fås i Dune, Chocolate eller Grey. Ved lansering kan C4 Cactus Rip Curl fås i fem ulike karosserifarger (olivenbrun, sort obsidian, rød aden, sølv aluminium og perlemorshvit), og innen utgangen av året planlegger Citroën å tilby en ny farge som står ekstra godt til C4 Cactus Rip Curl, Baltic Blue. Innvendig har Citroën C4 Cactus Rip Curl detaljer oransje, for eksempel på setebeltene, i sømmer på dørmattene og rundt høyttalerne. En energisk farge som står godt til de mørke setene som enten er i grått stoff eller i sort delskinn.

Den nye spesialutgaven av Citroën C4 Cactus Rip Curl er basert på høyeste utstyrsnivå av C4 Cactus. Den har derfor utstyr som ryggekamera med parkeringssensor bak, automatisk klimaanlegg, navigasjonssystem, audiosystem med seks høyttalere, cruisekontroll og hastighetsbegrenser, mørke vinduer bak mm.). For å kunne nyte naturen og lyset under reisen til fulle, er selvsagt panorama glasstak standard.

Citroën C4 Cactus Rip Curl vil komme på de første markedene i løpet av første halvår 2016. I Norge sikter vi på å lansere bilen mot slutten av 2016. C4 Cactus Rip Curl vil være utstilt på Citroëns stand i hall 6 på bilutstillingen i Genève fra 1. til 13. mars 2016.


Vis alle nyheter
scroll up