Du er her: Forsiden > CITROËN E-MEHARI : EN FRI SJEL

CITROËN E-MEHARI : EN FRI SJEL

  07.12.2015 Kl.16:14  
Av Bjørn Aasen

E-MEHARI har forbindelse til Citroëns historie samtidig som den er fremtidsrettet. Denne fullelektriske kabrioleten med 4 seter, som har flere referanser til den ikoniske Méhari fra 1968, har en moderne og morsom stil som uttrykker Citroëns kjerneverdier; «Optimistic, Human and Smart». Gjennom samarbeidet med Bolloré-konsernet, stadfester Citroën sin ambisjon om å tilby freshe og optimistiske biler som skiller seg ut fra mengden.


I takt med tiden, freidig og utradisjonell…. Det er mange måter å beskrive Citroëns nye modell på. E-MEHARI er dristig og humørfylt bil, noe som passer godt til Citroën. Det er en bil for dem som søker det som er annerledes og det optimistiske, og som har sans for trender og for miljøet.

Uten like, uten stress og uten støy. E-MEHARI skiller seg ut som en fri sjel i biluniverset.
EN UNIK PERSONLIGHET

Den utvendige designen på E-MEHARI viser Citroëns posisjonering der stilelementer som er typiske for merket er tilstede. Eksempler på dette er lyssignatur foran i to «etasjer», optimistisk design, avrundede linjer med en smilende front samt en ren stil som symboliserer enkle og ekte gleder.

Den karismatiske personligheten understrekes av friske fargevalg. Karosseriet tilbys i fire farger (blå, oransje, gul og beige) og taket fås i sort og i oransje-rødt. Inntrekket er inspirert av vannsport og kommer i to versjoner, beige og high-techoransje. Begge er laget av et plastbelagt stoff og er fullstendig vanntett.

E-MEHARI har forhøyet karosseri som fremheves av detaljer i sort på blant annet hjulbuene og støtfangerne.


ORIGINAL

Tankesettet bak E-MEHARI reflekterer det som lå til grunn for den ikoniske Citroën-modellen Méhari, både hva gjelder utseende og karakter såvel som den praktiske og fritidsorienterte siden. Som Méhari fra 1968, er også E-MEHARI en kabriolet med avtagbar topp som kan stues sammen, den har fire seter deriblant en benk bak som kan foldes og et forhøyet karosseri for kjøring utenfor allfarvei. Karosseriet er i termostøpt plastmateriale, et materiale som er rustfritt, der lakken ikke trenger vedlikehold og elastisiteten gjør at den tåler små støt. Bilen er enkel å bruke, og kan spyles med vannslange både innvendig og utvendig.   

Rillene i dørene og de bølgende linjene henspeiler til den originale Méhari, det samme gjør karosserifargene som reflekterer lanseringsfargene til den originale Méhari.


BEKYMRINGSFRI KJØRING

Selv om E-MEHARI har en enkel og avslappet design, tilbyr den avansert teknologi. Det er en helelektrisk bil med batteriteknologi basert på ekspertisen til det franske konsernet Bolloré. Batteriene av typen LMP® (Lithium Metal Polymer) sikrer E-MEHARI lang rekkevidde, gode ytelser og god driftsikkerhet.  

LMP-batterier kjennetegnes av god energitetthet og sikker bruk. De er såkalte tørre batterier, noe som gir mange fordeler, deriblant at de ikke er værsensitive.

E-MEHARI har topphastighetpå 110 km/t og en rekkevidde på 200 km ved bykjøring. Full oppladning av batteriene med 16A-uttak tar åtte timer, mens det med 10A tar 13 timer.

E-MEHARI bygges på PSA Peugeot Citroëns fabrikk i Rennes, og vil lanseres våren 2016, i første omgang kun på det franske markedet. Bilen får sin verdenspremière allerede 9. til 11.desember 2015 når den stilles ut på Eco Driving Center i PSA Peugeot Citroëns hovedkvarter i Avenue de la Grande Armée i forbindelse med det pågående klimatoppmøtet i Paris, COP 21.


TEKNISKE SPESIFIKASJONER

DIMENSJONER
Lengde: 3,81m
Bredde: 1, 87m
Høyde: 1,65 m
Bagasjerom: 200 -800 liter (med nedfelt sete)

MOTOR OG BATTERIER
Max effekt: 50 kW
Nominell effekt: 35 kW
Lithium Metal Polymer batteri: 30 kWh

YTELSER:
Topphastighet: 110 km/t

REKKEVIDDE:
Bykjøring: 200 km
Landeveiskjøring: 100 km

Vis alle nyheter
scroll up