Du er her: Forsiden > Citroën Spacetourer

Citroën Spacetourer

  01.12.2015 Kl.16:26  
Av Bjørn Aasen

 


PSA Peugeot Citroën og Toyota Motor Europe (TME) avslører i dag den nye Citroën SPACETOURER, Peugeot TRAVELLER og Toyota PROACE. Bilmodellene vil komme både som MPV-versjoner og som shuttle-busser. Med de nye modellene stadfestes fortsettelsen av samarbeidsavtalen som ble inngått mellom PSA og TME i 2012.


 

De tre bilmodellene lanseres på de første markedene i første halvdel av 2016, og vil vises frem på de respektive merkenes stander under bilutstillingen i Genève i mars 2016.

 

"Vi er henrykte over å kunne presentere disse tre nye bilmodellene i dag, de er et resultat av samarbeidet mellom Toyota Motor Europe og PSA Peugeot Citroën. Avtalen har gjort det mulig for oss å utvikle en ny og effektiv plattform som igjen gjør at vi kan tilby våre kunder verden rundt moderne produkter som er svært konkurransedyktig i sitt segment,” sier Patrice Lucas, direktør for program og strategi i PSA Peugeot Citroën.

 

"Vi er svært glade for at samarbeidet vi inngikk med PSA Peugeot Citroën i 2012 nå markerer starten for en helt ny generasjon Toyota PROACE,” sier toppsjef for Toyota Motor Europe, Johan van Zyl. "Begge teamene har arbeidet hardt sammen og på individuelt plan, og jeg er sikker på at vår nye PROACE vil komplettere utvalget av de solide og holdbare bilene som kundene forventer fra Toyota.”

 

Toyota Proace har siden 2013 vært basert på dagens generasjon av Peugeot Expert og Citroën Jumpy. Fra avtalen ble signert i 2012, ble det bestemt at konsernene sammen skulle utvikle den neste generasjonen av disse modellene, og at dette samarbeidet ville fortsette etter 2020.

 

Målet med samarbeidet er for begge selskapene å kunne tilby et konkurransedyktig produkt i segmentene for mellomstore lette nyttekjøretøy, shuttles og kombibiler, takket være optimalisering av kostnader forbundet med utvikling og produksjon. Bilene produseres ved PSA Peugeot Citroëns fabrikk Sevelnord, i Valenciennes i Frankrike.

Toyota Motor Europe har bidratt når det gjelder kostnader for utvikling og industriinvesteringer for de nye bilene.

 

De tre bilmodellene har samme tekniske karakteristikker, motorer og utstyr, men hver og én har sin distinkte stil i tråd med hvert merkes designuttrykk.


Vis alle nyheter
scroll up