Du er her: Forsiden > CITROËN SPACETOURER: "UNLIMITED LIFE"

CITROËN SPACETOURER: "UNLIMITED LIFE"

  04.02.2016 Kl.17:26  
Av Bjørn Aasen

Citroën lanserer den helt nye Citroën SpaceTourer. Bilmodellen kommer i flere lengder og med ulike innstillinger i kupeen, og tilbyr med det løsninger for dagens mange forskjellige aktiviteter og familiekonstellasjoner, samt behovene til fagfolk. Bilen er komfortabel, praktisk og den ser bra ut. SpaceTourer er bygget på PSA’s nyeste plattform EMP2 og har dynamiske kjøreegenskaper og effektive ytelser med klasseledende drivstofforbruk. Teknologien om bord gir sikkerhet på øverste nivå og gjør hverdagen enklere. Den nye SpaceTourer får verdenspremière på bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars, og lanseres på det norske markedet etter sommeren.
Citroën var først ute med flerbruksbiler, såkalt MPV, og innehar derfor mye ekspertise når det gjelder å utvikle fleksible og rommelige biler som det er behagelig å være om bord i.

Med SpaceTourer blir Citroëns utvalg enda mer komplett, og den nye modellen viser merkets kapasitet til å oppgradere seg i segmentet for større biler. I en verden med konstant endring og der vi i stadig større grad deler fritid og reise sammen, er SpacetTourer et godt tilpasset valg med sine praktiske sider, brukervennlighet og optimistiske fremtoning.

Citroën SpaceTourer i stikkordsform er:

- Ren design med flytende linjer uten aggressivitet

- Effektiv oppbygning som er tilpasset flere former for bruk

- Bygget på den modulære EMP2-plattformen som gir mer rommelighet i kupeen, mer volum i bagasjerommet og flere former for fleksible løsninger

- Tilgjengelig i 3 ulike lengder, deriblant én versjon på kun 4,60 m med plass til opptil 9 personer*

- Parkering i P-hus er enkelt ettersom høyden er på kun 1,90 m

- En rekke praktiske løsninger som hands-free skyvedører på siden, bakvindu som kan åpnes uavhengig av bagasjelokket og en rekke oppbevaringsrom.

- Innbydende interiør med høy sittestilling for føreren, praktiske seter som kan rotere og skyves i lengderetningen, glasstak, god lydisolasjon – alt for å få en så komfortabel kjøretur som mulig

- Teknologier som letter hverdagen, deriblant head-up vision, 3D navigasjonssystem og Citroën Connect Nav

- Teknologier for sikkerhet som Coffee Break Alert som foreslår en pause etter to timers uavbrutt kjøring, Driver Attention Alert som oppdager mangel på konsentrasjon hos føreren, og Collision Risk Alert. Disse teknologiene har vært medvirkende til at SpaceTourer fikk maksimal score med 5* i EuroNCAP-tester i desember 2015.

- Nyeste generasjons dieselmotorer fra BlueHDi-familien opp til 180 Hk og 400 Nm dreiemoment, og med klasseledende lavt drivstofforbruk og CO2-utslipp for sitt segment (BlueHDi 115 med 0,51 l/mil og CO2-utslipp på 133 g/km) samt lave totalkostnader

Den nye Citroën SpaceTourer lanseres i Norge på sensommeren. Det er ennå for tidlig å si mer om eksakt motorutvalg og priser.

 

En egen konseptbil basert på den nye Citroën SpaceTourer vil også presentes på bilutstillingen i Genève, SpaceTourer Hyphen! Versjonen formelig bobler over av optimisme og energi, her er det uformelt, fargerikt, og innbydende. SpaceTourer Hyphen er utstyrt med motoren BlueHDi 150, og har 4x4 via Dangel.


Vis alle nyheter
scroll up