Du er her: Forsiden > Ny DS 3 OG DS 3 Cabrio – nå med enda mer sjarm og enda mer trendy

Ny DS 3 OG DS 3 Cabrio – nå med enda mer sjarm og enda mer trendy

  26.01.2016 Kl.18:02  
Av Bjørn Aasen

Siden den første DS 3 ble lansert i mars 2010,er den solgt i over 390 000 eksemplarer.

DS 3 og DS 3 Cabrio byr på både kjøreglede og komfort. De har en lett gjenkjennelig design med en karakteristisk profil, hvor B-stolpen er formet som en haifinne under taket som ser ut til å sveve. Designen, de dynamiske kjøreegenskapene, raffinerte detaljerog de mange mulighetene for utstyr og for å personliggjøre bilen, har gjort DS 3 og DS 3 Cabrio til en suksess.   

Nå løftes sløret av en ny utgave av DS 3 og DS 3 Cabrio. Modellene har den nye DS fronten – ”DS Wings” – samt nye muligheter for å personliggjøre bilen og nye former for utstyr.
 
Hva motorene angår, omfatter det franske modellprogrammet blant annetden 3-sylindrede bensinmotoren PureTech 110 med den nye generasjon 6-trinns automatisk girkasse, PureTech 82 og PureTech 130 samt Blue HDi 100 og Blue HDi 120. I tillegg kommer versjonene DS3 og DS 3 Cabrio Performance med 208 hk under panseret.

De nye utgavene lanseres i Frankrike i mars måned. Her hjemme blir lansering i mai. Det er ennå for tidlig å si noe om det norske modellprogrammet med utstyr og priser.

Avantgarde design
 
DS 3 var den første av DS-modellene med de spesielle lysene DS LED VISION foran, som kombinerer Xenon og LED-teknologi, og som gir en svært effektiv belysning av veien. Modulenes plassering får dem til å ligne diamanter på en rekke, og de nye lyktene er utstyrt med rullende blinklys.    

Nå utstyres DS 3 og DS 3 Cabrio også med fronten ”DS Wings” med en stor grill med DS-logo der kromlisten omkring grillen strekker seg som vinger over mot lyktene.

Avansert teknologi

DS-modellene utmerker seg med en rekke spennende teknologier.

DS LED VISION ble første gang presentert i juli 2014, og LED-teknologien er bygget opp med 3 moduler hver på 3 W som er plassert så de ligneren rekke med diamanter, i kombinasjon med Xenon (med 25 W).  Nå er tåkelysene også LED og gir bilen et enda mer fascinerende blikk.  
 
Kombinasjonen av LED og Xenon gir et kraftig og ensartet lys med stor spredningsvinkel, som bidrar til å øke komforten ved kjøring i mørket. Den reduserer også energiforbruket med 50 % ved nærlys og 67 % ved langlys,  og forlenger lysenes levetid.  

iOS eller Android? Med Mirror Screen trenger du ikke velge.

De nye utgavene av DS 3 og DS 3 Cabrio har funksjonen Mirror Screen, som består av Apple Car Play™ for Apple-telefoner og Mirror Link® for Android-telefoner. Mirror Screen gjør det både mer sikkert og enklere å bruke applikasjonene fra en smartphone mens man kjører bil.

Med 7” touchscreen i farger blir kjøringen enda mer high tech. Skjermen gir samtidig en enklere adgang til de mange funksjonene.


Active City Brake

DS 3 og DS 3 Cabrio kan leveres med Active City Brake som motvirker sammenstøt ved lav hastighet og begrenser følgene. En laserstråle øverst i frontruten registrerer bilen som kjører foran eller som stopper foran. Ved hastigheter under 30 km/t, aktiverer systemet bremsene automatisk for å unngå et sammenstøt.


Dynamisk og komfortabel

DS 3 og DS 3 Cabrio er utviklet til å være både dynamiske og komfortable. Det franske modellprogrammet teller i alt åtte motorer med tre PureTech tre-sylindrede bensinmotorer, to fire-sylindrede bensinmotor i THP-familien samt tre fire-sylindrede BlueHDi dieselmotorer. To av disse fortjener litt ekstra oppmerksomhet: PureTech 110 S&S automat og PureTech 130 S&S 6-trinns manuell.

PureTech 110 S&S automat
Kombinasjonen av den nye 6-trinns automatgirkassen og PureTech 110 S&S gir en både komfortabel og dynamisk kjøring. Turbomotoren byr på høyt moment allerede fra lav hastighet, og girskiftene foregår hurtig og smidig. Dreiemomenteter på 205 Nm fra 1 500 omdr./min.
Drivstofforbruket ved blandet kjøring er på 0,46 l/mil for versjonen med fast tak, og 0,49 l/mil for Cabrio. CO2-utslippet i den førstnevnte er på kun 105 g/km, noe som tilsvarer en forbedring på 40 g/km eller på 30 % i forhold til motoren VTi120 aut, mens utslippet er på 112 g/km i DS 3 Cabrio.
   
PureTech 130 S&S 6-trinnsmanuell
Denne motorener ny i DS 3 programmet. Den utmerker seg ved høyt dreiemoment som er tilstede fra lave omdreininger og over et bredt arbeidsområde. Effekten er på 96 kW (130 hk) ved 5 500 omdr./min., og det maksimale moment på hele 230 Nm (+ 44 % i forhold til motoren VTi120) nås allerede fra 1750 omdr./min. (mot 4250 omdr./min. i VTi120).  

Utover motorene nevnt over, leveres leveres DS 3 også med den økonomiske PureTech 82 S&S (107 g CO2 / km) og BlueHDi 100 S&S (87 g CO2/km). Når de utstyres med dekk med særlig lav rullemotstand og spesielle aluminiumsfelger, kan utslippet av CO2 reduseres med 8 gram per km til hhv 99 g/km og 79 g/km.


DS 3 Performance


Med i det franske modellprogrammet, er også den sportslige DS 3 Performance og DS 3 Cabrio Performance, der motoren yter 208 hk og momentet er på 300 Nm. Likevel er CO2-utslippet ikke høyere enn 125 g /km.  
Bilen er spesielt utviklet av motorsporsavdelingen DS PERFORMANCE, og motoren er en 1,6 THP S&S med en 6-trinns manuellgirkasse med spesifikk giring og Torsen® differensial. Understell og bremser er også optimert for sportslig kjøring. Bilen er senket med 15 mm, sporvidden foran økt med 26 mm og sporvidden bak med 14 mm, og det er montert spesifikke bremseskiver og –kalibre.

Det sportslige understrekes av den utvendige designen med dobbelt avgassrør, større skjermer og 18” fasettslipte sorte felger, og i kupeen med sportsseter og spesiell instrumentering.


DS 3 Cabrio

DS 3 Cabrio er konstruertslik at man kan nyte selv den mest kortvarige solstråle uten de formene for kompromiss som en cabriolet tradisjonelt innebærer. Taket åpnes og lukkes elektrisk i hastigheter opptil 120 km/t, og støydempningen er imponerende takket være stofftakets oppbygging med flere lag komposittmateriale og en vinddeflektor.

DS 3 Cabrio har også 5 fulle plasser i bilen (eneste i klassen), og den har også det største bagasjerommet i klassen (245 liter).


DS 3 i stikkordsform:
- 2 versjoner : hatchback og cabrio
- 390 000 solgte biler siden lansering (lansering i 2010 for DS 3 og 2013 for DS 3 Cabrio)
- En Performance-versjon med 208 Hk
- 78 ulike kombinasjonsmuligheter med ulik farge på tak/karosseri
- 21 limited edition-versjoner
- DS 3 Cabrio har 5 virkelige plasser, og tak som kan åpnes og lukkes i opptil 120 km/t
- Fire ”Best in class”-motorerhva gjelder CO2-utslipp
- Dimensjoner: Lengde 3,95 m, bredde 1,71 m, høyde 1,46 mVis alle nyheter
scroll up