Du er her: Forsiden > Nye C3 – FORFRISKENDE OG OPTIMISTISK

Nye C3 – FORFRISKENDE OG OPTIMISTISK

  22.09.2016 Kl.15:38  
Av Bjørn Aasen
Siden lanseringen i 2002 har Citroën C3 solgt 3,5 millioner eksemplarer, og nå lanserer Citroën en ny modell. Den nye modellen byr på et distinkt design som kan tilpasses den enkeltes ønsker, god innvendig plass og moderne teknologi – inkludert nyheten Citroën ConnectedCam. Dette er en innebygget HD-kamera som lar deg dele bilder og video direkte fra bilen.
Nye C3 er et alternativ for de som ser etter en bil med personlighet og en ukonvensjonell tilnærming til bil-livet. Nye C3 kan oppsummeres med de tre ordene optimistisk, menneskelig og smart.

 

- Nye C3 har alle egenskapene som gjør den til en ekte Citroën og kvalitetene som trengs for å gi merket enda bedre drivkraft. Det er en vanskelig oppgave for en bestselgerbil som står for nesten hvert femte salg i Europa. Nye C3 er en komfortabel bil med en ekte personlighet, og den vil appellere til nye kunder som ser etter en moderne bil med en spesiell karakter, sier merksesjef for Citroën, Linda Jackson.

 

-          ”Optimistisk”

Det dristige designet gjør at nye Citroën C3 skiller seg markant fra konkurrentene i klassen. Blant de mest spesielle designgrepene er den høye fronten som er umiskjennelig Citroën. Kombinert med den linjelekre silhuetten er nye C3 en bil for de som vil skille seg ut fra mengden. Bilens egen personlighet kan tilpasses til kundens smak ved hjelp av en rekke tilvalgsmuligheter. For bilene med to-tone-lakk er det mulig å velge mellom tre forskjellige farger på taket samt at man kan velge farge på både tåkelys, speil, vindusrammer og Airbumps-putene på dørsidene. På innsiden kan kundene også velge mellom fire forskjellige stemningspakker som representerer hver sin livsstil: Metropolitan Grey, Urban Red og Hype Colorado i tillegg til standard-utseendet.

 

-          ”Menneskelig”

Nye C3 utstråler en følelse av velvære. Dette skyldes blant annet at designet hele veien har fulgt Citroëns Advanced Comfort-program. Gjennom dette programmet sikrer Citroën, gjennom en stadig oppdatert kartlegging, at modellene følger merkets lange tradisjon for å levere komfort av ypperste klasse. Komfortfølelsen starter allerede med setene og fortsetter med panoramasoltaket som sørger for et lyst og luftig interiør. De smarte lagringsløsningene og den gode plassen gjør at C3 også er et godt valg for kunder som er på jakt etter en praktisk bil. Farge- og materialvalgene i interiøret henter inspirasjon fra møbel- og reiseindustrien, og skal på den måten få passasjerene til å bokstavelig talt føle seg hjemme i bilen.

 

 

-          ”Smart”

Nye C3 byr på moderne teknologi, og blir den første bilen som utstyres med Citroëns helt nye ConnectedCam. Dette er et helintegrert HD-kamera som filmer opplevelsene dine på veien slik at de kan deles med andre eller lagres for senere bruk (for eksempel som bevis ved ulykker). Systemet består av et kamera plassert bak sladrespeilet som filmer i 120 grader samt GPS og 16 Gb integrert lagring. Sjåføren kan selv velge å ta bilder og film ved hjelp av en knapp, men ved kollisjoner vil systemet skru seg på automatisk for å filme og lagre (30 sekunder før uhellet og 60 sekunder etter).

Bilen vil også være tilgjengelig med førerstøttesystemer som 3D-navgiasjon med stemmestyring, ryggekamera, filskiftevarsler og blindsoneovervåkning.

 

 

 

"Med sitt unike design, sin mulighet for personalisering og sine moderne tekniske løsninger er nye C3 en bil som illustrerer Citroëns produktoffensiv på en god måte!”

Xavier Peugeot, Citroën Brand Product Director

 

 

Smart er også stikkordet for de moderne motorene Citroën C3 leveres med. Kundene kan velge mellom tre forskjellige tresylindrede PureTech-bensinmotorer på 68, 82 og 110 hestekrefter. C3 leveres også med to Blue HDI-dieselmotorer på 75 og 100 hestekrefter. Alle disse leveres i første omgang med manuell girkasse, men nye C3 vil også snart bli tilgjengelig med den moderne sekstrinns automatgirkassen EAT6.

 

Nye Citroën C3 vil være tilgjengelig på det norske markedet fra og med XXXX.

 

Tekniske data:

Lendge: 3,99 m

Bredde: 1,75 m

Høyde: 1,47 m

Akselavstand: 2,54 m

Lastevolum: 300 l


Vis alle nyheter
scroll up